Ett rosa kort med Frantage

Nu har jag lekt lite med de nya embossingkiten från Stampendous. Du hittar dom här, alltså i Hobbyhärvans webb-butik. Där hittar du även en länk till en sida där de visar tips om hur man kan använda dessa produkter.
Det finns som embossingpulver som består av olika kornstorlekar och effekter. Dessutom finns glitter, färgflagor och även metallflingor. Alltså mycket att testa och ha kul med.

På kortet här har jag använt embossingpulvret Shabby Pink och även lagt på lite rosa flingor "Frantage Color Fragment. Det som gör det här pulvret annorlunda är just blandningen, det blir både en glittrande effekt men också läckra vita "fläckar" här o där (de större kornen). Dessutom kan man blanda i glitter och flagor för ytterligare effekt. 
Antingen "fäster" man pulvret med hjälp av Versa Mark ofärgad stämpeldyna eller så strör man ut det löst där man vill ha det. Men för att inte pulvret ska blåsa bort så värmer man alltid från undersidan.
 
 
 
Här är en närmare bild på min "frantage". Färgflagorna användes bara på nedre delen av ovalen, upptill är det bara embossingpulver (Inte så bara, eller hur...) Läckert!
 
Jo, en sak som jag håll på att glömma mitt i allt prat om frantage: Stämpelmotivet jag har använt är Bildmålarnas Just Mi-Nr.5 Jag tycker att den är mysig för att man kan göra den både sockersöt som här men även lite tuffar med skarpa färger. Idag är den färglagd med copic pennor, inte så vanligt hos mig, Även glitterlim har duttats lite här o där på blomsterkransen och klänningen.
 
 
 
 När man lyfter på mittendelen så kommer man hit.
Fler härliga dies som nu finns hos Hobbyhärvan. Visst är dessa hjärtan med rosetter helt underbara?
 
 
 
 En närmare titt på hjärtat som jag fyllt med "Frantage Color Fragment" och lite, lite glitter (också från kiten).
 
 
 En bild på hur insidan ser ut när även bottenfliken fälts ner.
 
 
 Måste bara avsluta med en närbild på det söta hjärtat. 
 
 
 Ja, det blev ett lite längre inlägg men ville verkligen visa lite av min lek med de nya "effektprodukterna" och så mina senaste die´s. 
 
Tack snälla för ditt besök här.
Monica W
 

Ett kort i grönt med vintagebild i rosa.

Ja här bröt jag av allt det gröna med en härlig vintagebild i rosa, även en liten blomma i svagt rosa fick vara med.
Vikningen kallas Center step card.
Fjärilarna är utstansade med en die "Pippi Butterfly" som nyligen kommit in i Hobbyhärvans butik. Jag gillar verkligen den här lilla fjärilen, den finns även i en större, lika fin variant. De kommer från Memory Box liksom blomrankan bakom. 
 
 
Även detta kortet går att fälla upp så att man har plats att skriva något. 
 
 
Tack att du kikade in hos mig.
Monica W
 

Joy fold card.

Ja hur översätter man det namnet? Ett kort vikt i glädje kanske?
Ett enkelt kort i en ny (för mig) vikning. Jag blir ofta nyfiken på nya vikningar och provar dom gärna. Här är ett exempel.

Jag valde ut ett papper med ett fint motiv som passade lagom till mittendelen av kortet. Det är Angels från Reprint. Och just nu finns det bland REA-pappren hos Hobbyhärvan så varför inte passa på att fynda, om de finns några kvar förstås, annars har du ju många andra fina att välja bland i butiken.

 
 

Med en rosbukett, spetsband och ett bulligt hjärta vill jag förstärka det romantiska motivet.

 

När man lyfter på mittendelen så kommer man till insidan där en grattishälsning är stämplad. Ytterligare ett romantiskt motiv finns här, det är en bit av ett motiv från pappret Ballerina också det från Reprint (och på rea).

 

Ovalen, där man kan skriva något, är utstansad med diesen Floral Ovals från Spellbinders.

 
 
 

Också baksidan blev fin med Reprints mönsterpapper. Ibland behöver man inte så mycket ”lull, lull” utan det räcker med fina papper som dekoration. Alltid kul att kunna variera sig lite.

 

Kortvikningen var enkel och roligt att göra så den kommer jag säkert att prova igen.

Monica W

 
 
 

Vad har hänt under sommaren

Jo, här är en som gillar att krypa undan i mitt pysselrum oavsett årstid. Men till min blogg har det visst varit längre avstånd. Men nu tänkte jag i alla fall visa några av de alster som blivit till under sommaren.
 
 
Jag börjar med ett klänningskort som skulle till en liten tjej´s dop. Önskemålet var att det inte skulle vara allt för "tuttinuttigt" men ändå tjejigt. Så jag har försökt hålla igen lite på dekorationerna och låtit det fina pappret få komma fram lite mer istället. Men lite blommor o spets, det måste man ju ha....
 
Foto på kortet helt plant:
 
 
Här syns kortet när det är uppställt.
 
 
Uppvikt;
 
 
Och slutligen baksidan:
 
 
 
Och sist men inte minst: Jag hoppas att ni haft en underbar sommar. Själv har jag någon dag kvar av semestern som vi tillbringat hemma med lite målning, kortmakeri och annan skön avkoppling.
 
Monica W
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0