Smygtitt på vad som komma ska....
Nu har jag skickat in mitt senaste uppdrag till Hobbyhärvan. Det är ett julkort i form av ett pepparkakshus. Håll utkik i hennes blogg när det kommer där och kolla då gärna lite extra på de roliga bradsen som jag använt och som naturligtvis finns att köpa i hennes butik.
Ni har väl inte missat adressen till hennes blogg och butik?
Här är dom: http://hobbyharvan.blogg.se/ och http://www.hobbyharvan.se/


Ja, det var länge sen jag tog mig tid att uppdatera bloggen men idag blev det gjort.
Men nu är jag allt lite sugen på att göra julkort igen. Så nu säger jag tack för denna gång men innan dess så vill jag passa på att gratta min proffsiga DT-kollega Eva som är en av inspiratörerna till den nya bloggen, http://scrapptorget.wordpress.com 

Varför inte ta en titt där eller på Evas egna blogg:
http://eviebee.blogg.se/ 

Jag lovar att ni kommer att hitta mycket fint.

Så GRATTIS Eva till ytterligare uppdrag och jag kommer gärna in och kikar på bloggarna.

Mysiga hösthälsningar från Monica W.

En rar liten herde i blått

Här är ytterligare ett av mina DT-uppdrag som finns med på Hobbyhärvans blogg.
Är du nyfiken att veta mer om det eller på att se allt annat fint som finns där så gå in på http://hobbyharvan.blogg.se


Uppdrag

Här kommer ett kort som jag gjorde som DT-uppdrag till Hobbyhärvan i början av oktober.
Det är samma vikning som jag gjorde till ett grattiskort med annorlunda insida. Då var det en tårta som "dinglade" inuti men här är det en gran som fått äran.

                    

Gå gärna in på Hobbyhärvans blogg för att få ytterligare beskrivning till hur jag gjort kortet. Det är alltid så kul att lära sig nya vikningar. Har man dålig fantasi eller idétorka så är det kanonbra med internet men man får även tips i tidningar och butiker. Det är något som jag ofta använder....
Jag har sagt det förut men det tål att upprepas: TACK till alla som delar med sig av sina idéer.


Ett par enkla julkort.

Här har jag gjort ett par enkla julkort, annars tycker jag ju helst om att göra kort som har både framsida, insida och baksida så man får plats att dekorera lite mer. Men ibland kan det passa bättre med ett enkelt.
Här är ett som går i julens traditionella färg, rött. På en stomme av röd cardstock har jag monterat 2 mönsterpapper (finns hos Hobbyhärvan) i olika former som jag färgat in kanten på i brunt.
Den lilla igelkottsstämpeln kommer från Penny Black och är färglagd med Promarkers och glitterstick "frosty" som nog blivit en favorit hos mig. Tycker den passar så bra till t ex pälskanter som här på luvans kant och tofs samt på stövelskaftet. Ett gult glitterstick är använt på stjärnan för att få lite 3D-effekt och glans.
Snöflíngorna är stämplade och embossade i black sparkle.
Slutligen stämplade jag en snirkel som jag också embossat i svart.
På baksidan har jag bara satt ett vitt papper som jag färgat kanterna på i rött, stämplat och embossat God Jul också det rött så där finns gott om plats att lämna sin hälsning.
Ett julkort behöver ju inte alltid vara så "avancerat", det kan bli fint ändå, tycker i alla fall jag.
Kortet längst fram: Här har jag använt ett ljust papper som bakgrund och baksida (så där finns plats att skriva).
Jag har även gjort en "bakgrundsoval" i ljust papper som jag färgat in kanten på i brunt, ovanpå den en brun oval där jag stämplat och embossat pepparkaksparet i vitt. Också hjärtestämpeln är gjord på samma sätt, sedan utklippt och monterad med 3D-kuddar. Utöver detta har jag bara satt fast en rosett i prickigt (klar favorit!) och en utstansad snöflinga.
Det bakre kortet är gjort på liknande sätt men där har jag stämplat pepparkaksparet direkt på det ljusa pappret och sedan färglagt dom med MCP-teknik.

Ett grattiskort med en annorlunda insida.

Här kommer ett lite somrigare kort som omväxling till julkorten.
Här är en stämpel från bildmålarna som jag färglagt med Promarkerpennor. Band och papper från Hobbyhärvan.
Här är en lite annorlunda insida där jag hängt en stämplad tårta som "dinglar" i en ögla i den utskurna ovalen. På vänstra sidan är en stämpel från Penny Black och till höger har jag gett plats för en hälsning. Där har en hörnstans från Fiskars använts som ger rundat hörn plus en skåra där jag trätt in det vita pappret. Dessutom har jag satt "pärlor" av pearlmakers i hörnen.
På baksidan har jag använt en del av mitt nyköpta (från Hobbyhärvan) set med snirklar och jag har använt vattenstämpeln till detta så att det skulle bli en lite diskretarare färg. Dynan watermark är ju ofärgad men ger ett lite mörkare tryck än papprets färg.
Julkort med amaryllis och norska tomtar.

Härligt att få hugga tag i julkortet även om det är ett tag kvar.
Ett julkort där framsidan har mönstrade amaryllispapper från Hobbyhärvan, därifrån kommer även hjärtestämpeln med God Jul och bakom den sitter ett lite större hjärta som jag har embossat kanten på i guld.
Hjärtana sitter bara fast på kortets ena halva och det stängs med banden som jag fäst på insidorna (innan jag dekorerat där). Sedan har bandets trätts ut genom öljetter, både i kortet och i hjärtat.

Insidan: Tomtestämplar från Norge som jag färglagt med promarkers och glitterstick innan jag klippt ut dom och monterat.
Det vänstra av de vintriga mönsterpapprena är från Inkido (finns hos Hobbyhärvan) Det i mitten har jag färgat in med en grå stämpeldyna, stämplat och embossat God Jul i rött och använt några stansar som jag fyndat på Claes Ohlsson.     

Baksidan pryds bara av en snögubbe, embossad i black sparkle.Rosa julkort med nalle och katt

                     

Här är hela resultatet av DT-uppdraget med de gulliga stämplarna nedan. Om du vill veta mer om hur jag gjort kortet så kolla in på Hobbyhärvans blogg.         

RSS 2.0