Bra hjälp.

Jag måste få visa det här skärverktyget från Fiskars.
Tänk vad jag svor i början när jag slet sönder papper med den istället för att skära ut fina cirklar, ovaler mm. Men skam den som ger sig. När jag väl kom på tekniken så blev den en ofta använd hjälpreda. Men det gäller att inte ha slitet skärblad utan byta så fort den börjar "nagga" i pappret.
Nu är det inte ofta jag gör kort utan att någon av mallarna och skärverktyget kommer fram. Jag har mallar med ovaler och cirklar som jag mest använder. Köpte även en med fjäril men det köpet var nog lite för impulsaktigt. Men vem vet kanske den också blir favorit någon dag.
Jag har lätt att falla för frestelsen att köpa saker till mitt pyssel, ibland blir det liggande ett tag men oftast kommer det till nytta. Och det finns ju såååå mycket roligt att frestas av.
Något som jag föll för när jag var på syfestivalen i våras var "flower soft" men förhoppningsvis så möglar det inte trots att det ligger så gott som oanvänt i min låda. Jag kommer inte riktigt överens med det. Någon som har något tips om det får gärna höra av sig. Vem vet det kanske också blir en framtida favorit.

Nu är korten klara.

         

Här är en liten smygtitt på korten jag gjorde av det fina materialet som jag fick till mitt senaste DT-uppdrag.  Gå in på hobbyhärvans blogg för att se dom i sin helhet. Det är sååå söta stämplar.                          

http://hobbyharvan.blogg.se/

Nytt gulligt uppdrag åt Hobbyhärvan.
Här är materialet som jag ska använda till uppdraget. Visst är det gulligt och får mig till att bli sugen på att göra något tjejigt resp killigt till någons födelsedag. (klicka på bilden för att få den större)
Håll utkik i Hobbyhärvans blogg för att så småningom se vad det blev av allt detta gulliga material.
 http://hobbyharvan.blogg.se/

Tips om blog candy.

Såg ett tips `på eviebee´s blogg om en blog candy som jag bara inte kunde motstå att delta i. Tack eviebee för tipset.
Så otroligt mycket fint som lottades ut där. Blir du också nyfiken så gå in och titta hos http://kamillasscrapping.blogspot.com//

Nu ska jag fortsätta kika på de nya fina stämplarna med goa möss som jag ska hitta på något av. Kolla in på Hobbyhärvans blogg för att se ett fint smakprov på dessa. Såå söta.

Solros på tackkort.Här har jag försökt att göra ett lite somrigt tackkort.
Det är grön cardstock som bas, likaså i "bandet" som jag gjort med kantstansen. Ett mönstrat papper i mild grön nyans på framsidan och även en "platta" av ljusgrön cardstock under det vita pappret med solrosen (lite inkat i kanten).
Solrosen har jag målat med promarkers och "pärlpluttarna" är  gjorda med liquid pearls. De avrundade hörnen har jag gjort med Fiskars hörnsax. I övrigt är det bara det gulliga, prickiga bandet som får bli dekorationen.


                                          

Innuti kortet har jag inga dekorationer mer än utstansade blad och lite inkade kanter eftersom den som ska skicka kortet vill få plats att skriva några rader.
Baksidan vill jag ju helst inte lämna blank så där hamnade en stämplad fjäril som jag embossade i guld.
Stämpeln med solrosen kommer från Kreativ hobby i Norge men övrigt material är från Hobbyhärvan.

Ett enkelt och ganska "rent" kort som jag hoppas ska glädja den som får det. Jag blev i alla fall glad över att få göra kortet och solrosens gula färg påminner om det underbara sommarvädret som är just nu.

Lite blandat jag gjort med decoupage.

Idag tänkte jag lägga in bilder på lite saker jag gjort med decoupage, både gammalt och nytt. Det kan vara kul med något annat än kortmakeri, men, men det är ju korten som är roligast att pyssla med, i alla fall just nu...

 

Här är några muggar som en vän beställde för att ge bort som julklappar förra året.
Jag har använt både decoupagepapper och servetter till motiven och namnen har jag skrivit med en penna för porslinsmålning.

 

Ytterligare några.

(Det går att klicka på de mindre bilderna om man vill se dom i större format)

                             

Och några till....
Älgen är målad men eftersom jag inte är någon tecknare så har jag kalkerat först. Grodan är faktiskt en stämpel som jag först stämplade på smörpapper och förde sedan över konturerna till muggen för att sedan måla med porslinsfärg.
Fyren eller båken är målad på frihand så den är lite sned och konstig men, men.
Rosen är ett decoupagepapper medan grisarna kommer från en servett.Jag förstärkte färgen på grisarna med porslinsfärg. Blommorna är även dom målade.


                                       

Här är ett par glastallrikar som jag pyntat med decoupagepapper och servettmotiv innan jag målade baksidan.


Mitt andra uppdrag som DT hos Hobbyhärvan.

                   Kika gärna in på Hobbyhärvans blogg                                                                      för att se mitt senaste uppdrag.

Stämplarna jag fick jobba med var jättesöta, tycker inte fler som jag? Kantstansarna är också fina och lätta att använda. Jag längtar redan att få nytt uppdrag. Det är en lite nervös utmaning, men såå kul!
Ha det så skönt i sommarvärmen.

DT hos Hobbyhärvan.

Vad har jag gett mig in på?
Ja, det var nog första tanken när jag tackat ja till erbjudandet att få bli en av flera DT hos Hobbyhärvan. Men vad spännande och vad kul att få jobba ihop med andra. De övriga två, eviebee och Åsa verkar allt vara väldigt duktiga och erfarna. Tänk vilken chans jag har att få lära mig mer och få nyttiga tips. Dessutom får man alltid goda råd hos Mia på Hobbyhärvan.

Kika in på Hobbyhärvans blogg så ser ni hela resultatet av mitt första uppdrag.

                                   En liten smygtitt                

RSS 2.0