Vintage i blått

Ännu en gång har jag gjort ett kort i vintagestil men här i blått.
Bilden (norskt ark) har fått en ram av spets och rosrankan är hemmaknåpad efter en idé från Svensk Scrapbooking.
 
Inuti kortet har jag lämnat plats för att skriva själv så jag har bara färgat in kanterna med blå distressdyna plus att jag stämplat några swirlar med samma dyna.
Baksidan: Swirlar embossade i vitt/silver och fjärilen är utstansad i två lager med Martha Stewarts stans från ett papper som jag färgat med hjälp av distressdynan och Memory Mist sparkling. En svans gjorde jag av några vita halvpärlor.Nu har allt hösten närmat sig men än så har jag inte börjat med julkorten. Det är inte likt mig men förhoppningsvis ska inspirationen snart infinna sig. Det är ju riktigt kul att fixa julkort och snart finns det nog massor med frestande material i alla butiker, mysigt.
Härliga hösthälsningar från Monica W.

En vintageflicka.

Ett romantiskt, rosmönstrat papper (Edle Skatter från Papirdesign) i riktig vintageton tillsammans med en bild (norskt bildark) på en rar tös som klätts fin till besök hos fotografen.
Bakom bilden har jag mönstrat en bit cardstock med hjälp av Martha Stewarts kantstans och dessutom sitter en bit gallerband i silver bakom men det syns lite dåligt.
Naturligtvis har jag pyntat med virkad spets, det hör liksom ihop med vintage, i alla fall för mig. Dessutom finns vita blommor, pärlfloss och ett utstansat löv som jag färgat med Memory Mist silver.
Inuti kortet har jag, ovanpå ett mönstrat papper (panduro?), gjort ett par vita rutor där det finns plats att skriva. Rutorna har jag färgat in kanterna på med en silverdyna och sedan tonat med grå torrchalks. Rosetten av vitt organsaband med hjärtan syns knappt och det är ju lite synd eftersom bandet är så fint. Jag borde nog gå en kurs i fotografering...
Till slut en liten bild (klickbar) på baksidan. Även den går i silver och vitt. Ett hjärta som jag krackelerat och så några stämplar som är embossade i silver pearl.
Det mesta av materialet hittar ni som vanligt hos Hobbyhärvan som har både fysisk butik men även webbbutik.
Är det underligt att man blir internetberoende? Det finns ju sååå många härliga sidor att surfa runt på och samla idéer, kolla in nyheter och inte att glömma, alla bloggare som delar med sig av tips och instruktioner. TACK.
Monica W

Lite vågat?

Idag har jag valt , för mig, lite ovanliga färger, svart och turkost. Dessutom kombinerat med lite vinrött. Vågat för att vara gjort av mej!?
Framsidan är gjord av en servett som är fastsatt med decoupagelack och sedan dekorerad med spets, blommor och lite annat pynt.
Den svarta blomman var tunn och lite för stor men jag knycklade ihop den och knöt en tråd runt så den fick en annan form som passade kortet.
Inuti satt jag bara ett vitt papper som jag färgata in med blå distressdyna och stämplat ett par hjärteswirls på.
Baksidan fick prydas av lite glittriga hjärtan som jag stansat ut med Martha Stewarts stans i silver och pärlemorpapper.
                

Nu har jag i alla fall börjat kika lite på julens papper och kunde inte låta bli att köpa ett hos Hobbyhärvan och fler lär det allt bli. Det är mycket fint på väg till hennes butik så inspirationen till julkorten kommer nog snart även till mej.
Har ni sett att träden börjat få lite höstfärger? Njut av dom o den härliga luften mellan pysselstunderna.
Kram från Monica

Skyddsängel

Nu har jag visst legat på latsidan igen när det gäller bloggen men, men...

Här kommer ett kort som är likt ett som jag gjort tidigare men här med en bild från ett norskt ark. Tyvärr minns jag inte vilken nätbutik jag skickade efter ifrån. (Man borde skriva upp ALLT).
Bakgrundspappret består av en servett och jag tycker det passar så bra som en skyddsängel till det lilla barnet.
Jag har dekorerat med spets, en söt fjäril och så det härliga pärlbandet. Bakom bilden sitter en oval av mönsterpappret "Friggo".
Ovanpå notpappret har jag satt en ruta där jag bara har stämplat Kram men meningen är att man ska få plats med en hälsninga också.
Hälsningen "göms" lite när kortet är uppställt.
Ett par hjärtebrads är placerade som "stopp" och för att de ska komma upp lite så har jag satt lite limkluttar under.Istället för att använda en bild från ett mönsterark så kan man ju sätta dit ett äkta fotografi, men det får bli ett framtida projekt.
Glöm inte att kika in hos Hobbyhärvan, det är mycket fint som är på väg in i där, så ta en titt.
Tack för idag. Kram Monica.

RSS 2.0