Stafflikort med ängel, spets och noter

Återigen har jag använt en av alla mina servetter som bakgrund.
Tidigare höll jag på ganska mycket med decoupage och har samlat på mig en hel del servettmotiv. Varför då inte låta dom komma till användning i kortmakeriet i stället för att ligga undangömda?
I övrigt har jag använt virkade spetsar, pearlmakers, notmönstrat papper och hjärtebrads.
(Finns hos Hobbyhärvan)
Hjärtat på framsidan har jag skurit ut, målat i silver och vitt och sedan krackelerat så sprickorna bildades.
Den fina texten har jag skrivit ut på datorn, på ett vanligt kopieringspapper som jag sedan färgat in med distressdyna och monterat på en bit cardstock.
Ovanpå notpappret kikar en bit av textrutan fram där man kan skriva en eventuell hälsning ovanför det stämplade Kram. Ett par guldiga hjärtebrads får tjänstgöra som "stoppers".
  Här syns hela textrutan.

Ja, nu var det ett tag sedan jag lade in några kort men jag hoppas att jag skärper till mig och uppdaterar min blogg lite oftare.
Vill också passa på att tacka för alla fina kommentarer ni ger och att jag tack vare er hittar till era och även andras bloggar. Det är alltid lärorikt och ofta får man kanonbra tips. Tackar.
Nu lider det här dygnet mot sitt slut och det börjar bli dags att närma sig sängen.
Kram från Monica

Ytterligare ett kort med servett.

Ja, som jag sagt tidigare så blev jag helt såld på dessa underbara servetter så här kommer ännu ett motiv ur samma serie.
Även här har jag hållt mig till vitt och silver. Servetten är fastlimmad med decoupagelack. Lövet och några av blommorna är sprajade med Memorie Mist iriserande. Pärlbandet är iriserande i sig själv.
På organsabandet har jag satt fast några halvpärlor och på spetsbandet har jag använt pearlmaker kristall likaså i nedre högra hörnet. Här är en närmare titt på blomgruppen. (klicka på bilden)


Några snirklar är stämplade med ofärgad dyna och sedan embossade med Holigram sparkling. Den ljuvliga bilden har jag här monterat på ett silverhjärta med lite vita fjädrar bakom.
Grattis är stämplad och embossad på en oval av pärlemorpapper med lite tyll bakom. Även här har jag satt några pärlor.
 Och en närmare titt på hjärtat med de söta ungarna. (klicka på bilden)Baksidan pryds återigen av ett krackerlerat hjärta och en embossad snirkel i silver pearl.

 (klicka på bilden)


Nu hoppas jag att dessa silvriga kort ska bli uppskattade för det finns en stor risk att det blir fler... Jag gillade verkligen att göra dom.
Lite typiskt för mig är att jag skaffar saker som först hamnar i skrivbordslådan ett tag innan jag börjar uppskatta dom. Precis så har det varit med Memorie misten. Men nu använder jag dom flitigt för att färga in saker, ännu inte så mycket till pappersark men de är kanon till att ändra färg på dekorationer och även band. T ex så saknade jag ett silvrigt band men jag fixade det genom att spraja ett vitt organsaband, vips så hade jag ett band som passade. Men jag är lite trög i starten innan jag börjar experementera. Så våga prova och våga misslyckas är väl ett bra motto.


RSS 2.0