Romantiska rosor

Nu verkar jag ha kommit in i denna lite ljuvare stilen men dessa bilder från Sagen Vintage är ju så söta och riktigt bjuder in till den.
De pastellfärgade detaljerna passar väl bra ihop med dessa fina papper i rosa mjuka toner. (Inkido)
Ett hjärta med lite tyll bakom förstärker romantiken.
En bukett bestående av rosor, blad, blomma av kaffefilter och lite spets plus halvpärlor.
Här har jag skrivit en text som jag hittat på internet. Tyckte den var så fin och nog stämmer den.
Runt den har jag använt rosa torrchalks.
Några swirlar embossade i silver pearl och   Insidan har jag inte dekorerat så mycket, bara ett par stämplade fjärilar och lite rosa torrchalks för att tona kanterna.
Ibland vill man ju skriva några rader själv i kortet och det är alltid bra att ha neutrala kort på lut.

Nu får jag nog leta fram lite mer "knalligt" färgade papper och tillbehör för att växla stilen. När jag ser bakåt i bloggen så är det ganska länge sen det var något annat än romantik, vintage eller dova toner. 
Så jag hoppas att nästa alster ska bli något i starkare färger men, men jag törs ju inte lova.....
Ha det så gutt i sommarvärmen.
Kramar till er alla.
 

Vår lilla tjej fyller 20 år idag!

Visst saknar man de små "tultorna" ibland. Minns när de väckte oss på luciamorgonen med egenhändigt gjorda luciakronor av papper med gulfärgade, ritade ljus. Tänk vilken kreativitet de små liven hade.
Så mysigt att tänka tillbaka: pipilotter i håren, små putande blöjrumpor och kladdiga pussar.
Ja, nu har båda våra tjejer t o m lämnat tonåren men nog är det fortfarande härligt att se och krama om dom.
Och tills idag, när vår minsting fyller tjugo har jag förstås passat på och gjort ett kort åt henne.

Till framsidan har jag skurit ut en bit av en bild med två änglabarn, jag ville ju just idag bara ha en ängel med. (Även att jag har två underbara "änglaungar") 
För att täcka den ojämna kanten som blev så satt jag lite fjäderdun där.
Fjärilen har jag stansat ut med min nyinköpta stans från Martha Stewart. Därifrån kommer också kantstansen med hjärtan.
Jo minsann, stansen till hjärtat här på baksidan är även den av samma märke. Jo, jag gillar dom.(Tips: Du hittar en del av dom hos Hobbyhärvan).

 

Som så ofta ville jag ha mycket plats för "platta presenter" inuti kortet så på den snedskurna insidan gjorde jag en ficka för presentkort och på den andra sidan en större ficka för en tag med plats för text.
Utanpå fickan satt jag fast en bit av ett gallerband. I det träddes några ringar av ståltråd som jag sedan kunde knyta fast etiketterna i. På baksidan av dom finns ytterligare några "platta gåvor".  Klickbara bilder för en lite närmare titt.  

Ja nu är det dags att fixa de obligatoriska kladdkakorna till kvällens fest. Lite kan väl mamma få hjälpa till med även om lilltösen blivit stor.

Ha det riktigt skönt.
Kramar Monica (ingen tonårsmamma längre....)

Ett romantiskt brev i form av ett kort

Mina tankar går till äldre kärleksbrev, nu när jag ser kortet färdigt och visst skulle det väl passa bra till att skriva några rader i till någon som man håller av.
Mellan de olika papprena på framsidan har jag satt fast ett brev som jag skurit ut från ett annat mönstrat papper. Jag har även stämplat en lite diskret swirl på det blommiga pappret och embossat den i pearl white.

 På baksidan har jag satt fast en del av samma mönsterpapper som finns på framsidan.
Ett av mina favoritband (finns hos Hobbyhärvan) går runt och håller ihop kortet med en rosett på framsidan. En fin pärlbrads håller bandet på plats på baksidan.
Inuti kortet har jag färgat in ett vitt papper med rosa distressdyna och stämplat några swirls med samma dyna.Så nu är det fritt fram att skriva några egna rader för att sedan ge det till någon man tycker om.
Nu ska jag passa på att gå ut i värmen en stund. Även om jag inte är någon fanatisk soldyrkare så är det skönt med sommar, ljumma vindar och det härliga ljuset.
Ha det så skönt.
Monica

RSS 2.0