Nytt uppdrag till Hobbyhärvan, snart är det jul, eller....

Nu har jag haft en rolig stund igen och knåpat ihop ett nytt DT-uppdrag.

Här ser ni några av de ljuvliga stämplarna som jag använt.

                    

Ett härligt "extrajobb" som jag haft förmånen att få.
Håll utkik på http://hobbyharvan.blogg.se/ de närmaste dagarna om du vill se hela resultatet.
Där får du även se mycket fint från Mia, Eva och från butiken som ger inspiration att börja tänka på julkorten.

Avundsjuk?Här är vår Frasse som gärna vill vara med mig och pyssla. Eller är det så att han tycker att matte borde pyssla mer med honom istället?

FlyttkortEn av mina döttrar har precis flyttat in i sitt hus. Tyvärr för oss, ligger det i Tyskland så det blir inte så ofta som vi kan hälsa på.
Så istället för att åka dit med inflyttningsgröt så gjorde jag ett flyttkort som postverket fick äran att förmedla.
Idéen till kortet har jag som vanligt inte kommit på själv utan hittat på: http://christelscrappar.blogg.se/category/kort.html 
Tack för alla bloggar på nätet! Där hittar jag många tips till kort mm.
Här är framsidan med ovanligt mycket pynt för att vara gjort av mig.
Taket lyfts upp, sitter fast med en bit kardborrband och sedan får man dra i det bruna bandet så vecklas kortet upp och man har flera sidor till att skriva på och dekorera.En lite skuggig bild av insidan av "huset". Här har jag också försökt mej på att skriva en hälsning på tyska med hjälp av lexikon, säkert inte rätt, men ett gott försök som hälsning till dotterns tyska sambo.
Här ser man lite av att det även fick plats för en hel del text även om jag inte vill "avslöja" allt det här på nätet....
På baksidan fick en söt men snopen katt vara med. Den stämpeln har jag också fått i present från Tyskland.
Nästan allt annan material som jag använt kan man hitta hos Hobbyhärvan.Trots att "huskortet" hade gott om plats så räckte det inte riktigt till.
Vi skulle även lägga i en platt present så det fick bli ytterligare ett kort för detta.
Min dotter som skulle få kortet är en riktig "kläd- och modetok" så jag tyckte att ett av de mönstrade papprena här var som gjort för henne.
Spetsen var lite för vit för att passa in så den fick bli lite färgad med hjälp av en distressdyna.
Naturligtvis fick det prickiga bandet också vara med även här, det är ju såå fint.
Men jag får nog bli lite bättre på att hantera kameran, det blir så suddiga bilder.
Baksidan.


Födelsedagskort till mamma.

Min gulliga mamma har fyllt år och då passade jag på att göra ett kort till henne.
Stämpeln fick jag själv i födelsedagspresent av min äldsta dotter. Hon hade köpt den i Tyskland och visst är den fin. Det blev också invigning av min nya stans med fotohörn från Fiskars. Jo, även kantstansen jag använt är ny. Dom är ju såå roliga att använda.
Jag har även sprayat med vatten + perfect pearl på och runt stämpelmotivet. Jag lyckas inte att bara få ett skimmer utan får alltid lite större droppar också. Har kanske övat för lite på detta. 
Ett missöde hände 2 gånger: När jag gjort "pärlorna" med pearl makers så lade jag kortet åt sidan på bordet för att det skulle torka men en av katterna råkade trampa på det och vips så var det bara kladd istället för pärlor. Jag försökte skrapa bort det mesta och satte dit nya "pärlor", lade kortet ovanpå ett skåp men trot eller ej, bara kladd igen och en liten kisse med extra glittriga tassar..... Skam den som ger sig, nytt försök och torkningen av kortet fick ske i en garderob med stängd dörr.
Mina katter gillar att vara med och pyssla. Ibland blir de lite väl intresserade och lägger sig mitt i allt papper, stämplar mm. Snacka om att de demonstrerar och tycker att matte borde gosa lite med dom också.....     

 Här är delar av insidan och... 


   

En igelkott som vilande njuter bland blommorna fick pryda baksidan. Tyvärr blev kortet lite mörkt, ingen proffsfotograf som varit framme....


RSS 2.0